2024. március 28., csütörtök 08:49

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Dinamikusan nő turisztikai ágazat teljesítménye, januárt követően a februári eredmények is felülmúlták a 2019-es rekordév adatait

    A Központi Statisztikai Hivatal és a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ legfrissebb adatai alapján 2024 februárjában mind a vendégéjszakák, mind a vendégek száma dinamikusan emelkedett. Így a januári hónapot követően az ágazat teljesítménye februárban is felülmúlta a 2019-es rekordév eredményeit. A turisztikai teljesítmény növekedés ennek eredményeképpen érdemben járul hozzá a gazdasági növekedés újraindításához.
Az év második hónapjában több mint 883 ezer vendég érkezett a magyarországi szálláshelyekre, ami 23 százalékkal volt magasabb a tavalyi év és 2 százalékkal a 2019-es rekordévhez azonos időszakához képest.
2024 februárjában a hazai szálláshelyek mintegy 2,2 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami 19 százalékos növekedést jelent az előző év hasonló időszakához képest és 7 százalékkal múlja felül a 2019-es szintet.
A legtöbb, 942 ezer vendégéjszaka Budapesten keletkezett. A fővárosi vendégéjszakák száma 23 százalékkal, közel negyedével bővült 2023 februárjához képest. A fővárosi desztináció mellett idén februárban a Balaton volt a legnépszerűbb turisztikai térség, ahol a vendégéjszakák száma 21 százalékkal nőtt a tavalyi év azonos időszakához képest. Megállapítható, hogy az ország teljes szálláshely-forgalmának 59 százalékát kitevő, 1,3 millió vidéki vendégéjszaka ötödét itt töltötték el.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.