2024. március 28., csütörtök 09:13

A Naiv Művészetek Házáért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) -

    Vollein Ferenc (25) festőművész Kortárs Képzőművészeti Galériája Badacsonyörsön

Már 3-dik éve tart folyamatosan nyitva Vollein Ferenc festőművész galériája állandó nyitva tartással Badacsonyörsön. Az ifjú művész a naiv stílusú festészet kiemelkedő alakja hazai és nemzetközi szinten is.
A kiállítóhely működése művészettörténeti jelentőségű is, hiszen Magyarországon és a Kárpát-medencében a naiv stílusú képzőművészet 100 éves történetében először nyithatta 2021-ben kortárs festőművész az önálló galériáját.

Jelenléte és működése nem csak Badacsonytomaj, hanem a Balaton-part és a Balaton-felvidék művészeti-kulturális életében is kiemelt jelentőségű, hiszen kortárs képzőművészek legközelebb csak Balatonfüred-Csopak-, illetve Gyenesdiás-Keszthely térségében rendelkeznek állandó kiállítóhelyekkel.

A művész galériájával a folyamatos művészi jelenlétét szeretné hangsúlyozni a balatoni, az országos és a nemzetközi képművészi életben, működése fontos állomás a művészi függetlensége megteremtésével kapcsolatban. A létrehozása ugyanis mindenféle helyi és országos támogatás nélkül történt, a kialakításának költségeit ugyanis - 22 évesen- teljes egészében a képzőművészeti tevékenységéhez köthető bevételeiből finanszírozta.
Az állandó kiállítóhelyen -reprezentatív válogatásként - a festőművész kb. 20 alkotása látható: a balatoni tájképei és a Balatonhoz fűződő legendák, mondák feldolgozásai mellett megtalálhatók még a toszkán-és a dél-itáliai tájakat megjelenítő festményei is


     Kiadó: Naiv Művészetek Házáért Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.