2024. március 28., csütörtök 10:53

Az Autisták Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - AUTIZMUS ÉVE A SZEGEDI EGYETEMENKÉK MEGVILÁGÍTÁST KAP A FELÚJÍTOTT LÁNCHÍD AZ AUTIZMUS VILÁGNAPJÁN Az ENSZ 62/139-es határozata szerint április 2. az Autizmus Világnapja. Ezen a napon az ENSZ minden tagállamában felhívják a figyelmet az autizmusra, amely tízmilliókat érint a Földön.

    Egyedülálló együttműködés az Autisták Országos Szövetsége és a Szegedi Tudományegyetem között

Családsegítés, gyermekjólét, szociális intézmények, iskolák és egészségügy – a Szegedi Tudományegyetem Egészségtudományi és Szociális Képzési Karának hallgatói ezeken a területeken fognak dolgozni. Az együttműködésnek köszönhetően az Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar hallgatói a jövőben a tanulmányaik során autizmus tudást szerezhetnek.
A "Semmi rólunk nélkülünk!" elv jegyében az Autisták Országos Szövetsége és a Szociális Munka és Szociálpolitikai Tanszék együttműködik az autizmusban érintett családok élethelyzetével, segítésével foglalkozó tananyag fejlesztésében.
"2024 az autizmus éve" - címmel rendezvénysorozat is megvalósul, melynek keretében az áprilisban tartandó szakmai héten a kar épületében bemutatják az Autisták Országos Szövetsége Ezerarcú autizmus című kiállítását. A kiállítást a szakmai hét első napján Kővári Edit, az AOSZ elnöke nyitja meg. Szintén a program keretében "Lehet-e autista hallgató a padtársam?" címmel szemléletformáló foglalkozáson is részt vehetnek a rendezvényre látogatók.


     Kiadó: Autisták Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.