2024. március 28., csütörtök 14:17

A Párbeszéd - Zöldek közleménye
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Putyini pénzek magyar politikusoknak? – A Párbeszéd – ZÖLDEK a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordul, és a Nemzetbiztonsági bizottság azonnali összehívását kezdeményezi

    A cseh titkosszolgálat vizsgálata szerint egy Putyin-közeli oligarcha által finanszírozott propagandahálózatnak magyar politikusok is részesei lehettek. A csoport célja az volt, hogy az Európai Uniót eltántorítsa attól, hogy segítse Ukrajnát az orosz hadsereg elleni harcban. A cseh miniszterelnök beszámolója szerint az oroszbarát hálózat olyan tevékenységet folytatott, amely "súlyos következményekkel jár Csehország és az EU biztonságára nézve". A csoport az EU területén "Ukrajna területi integritása, szuverenitása és függetlensége ellen" agitált, és tevékenysége az Európai Parlamentig is elért.

A Párbeszéd – ZÖLDEK szerint azonnali vizsgálatra van szükség Magyarországon annak érdekében, hogy kiderüljön, kik voltak azok a politikusok, akik Putyin pénzén Oroszország-párti propagandát folytattak. Ennek érdekében a Szuverenitásvédelmi Hivatalhoz fordulunk és szorgalmazzuk az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának azonnali összehívását.

Párbeszéd – ZÖLDEK Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd - ZÖLDEK

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.