2024. március 28., csütörtök 14:57

A Demokratikus Koalíció közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - Létrejött a DK, MSZP, Párbeszéd szociáldemokrata-zöld szövetség

    "Két dolgot kell nagyon komolyan vennünk: az egyik, hogy az együttműködésnek nincs alternatívája. Bárki bármit mond, az együttműködés az, ami felerősíti a változást akaró emberek hangját annyira, hogy még az Orbán-rezsim hangjánál is hangosabb legyen. De van egy másik dolog is, amit komolyan kell vennünk: mégpedig az, hogy világos alternatívát kell ajánlanunk. Nem elég azt mondani, hogy nem akarjuk az Orbán-rezsimet. El kell mondanunk, hogy mit akarunk helyette" – magyarázta Karácsony Gergely. Elmondta, hogy ezért hozták létre a szociáldemokraták és zöldek a hosszútávú együttműködés alapjait.

Kunhalmi Ágnes ezután az együttműködés fontosságáról beszélt a sajtótájékoztatón. "Az együttműködésnek nincs alternatívája. Sem 2024-ben, sem 2026-ban. Azok a felek, akik ma összeállnak, azok a szavazók akaratát testesítik meg. Most már van hova szavazni. A szavazók 80 százaléka tudja és érti, hogy ezt az autoriter, szélsőjobboldal felé egyre inkább nyitott rendszert csak egy stabil, széles alapokon nyugvó koalíció tudja visszaszorítani 2024-ben, majd legyőzni 2026-ban. A magyar szociáldemokrata-zöld lista Európában az egyik legerősebb ilyen szövetség lesz" – mondta.

A sajtótájékoztatót a Demokratikus Koalíció és Dobrev Klára Facebook-oldalán közvetítettük.

DK Sajtóiroda
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.