2024. március 28., csütörtök 23:02

A Józan Babák Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. március 28., csütörtök (OS) - A Józan Babák Egyesület sikeresen megvalósította a "Szoros kapcsolat - szociális ellátások addiktológiai problémákkal élő nők számára" című projektjét, amelyet a Fővárosi Szolidaritási Alap támogatott.

A Józan Babák Egyesület 2023-ban a Fővárosi Szolidaritási Alaptól 8 645 095 forint támogatást nyert. Ez az elismerés lehetővé tette, hogy az Egyesület megvalósítsa a "Szoros kapcsolat - szociális ellátások addiktológiai problémákkal élő nők számára" című projektjét.
A Józan Babák Egyesület egyetlen olyan szervezet, amely kimondottan addiktológiai problémával élő nőknek és gyermekeiknek, és párkapcsolati erőszak áldozatainak nyújt szolgáltatásokat.
A Józan Babák Egyesület által heti rendszerességgel szervezett művészeti csoportfoglalkozások célja a résztvevők rehabilitációjának támogatása, önbizalmuk és pozitív énképük kialakítása, és az életvezetési készségeik fejlesztése volt.. Az Erő a Változásért csoportfoglalkozás kifejezetten párkapcsolati erőszakot elszenvedett nőknek szólt,  segítséget kaphattak arra vonatkozóan, hogyan kezelhetik és léphetnek túl a párkapcsolati erőszak által okozott traumákon. A megkereső munka aktívan kereste és kapcsolatba lépett azokkal, akiknek segítségre, támogatásra vagy szolgáltatásokra volt szükségük. A telefonos ügyfélszolgálat elérhető volt minden hétköznapon,  konkrét ügyintézésben és ellátásszervezésben segítette az ügyfeleket.
Ez a program a Budapest Főváros Önkormányzata és a Fővárosi Szociális Közalapítvány támogatásával jött létre.
     Kiadó: Józan Babák Egyesület