2024. április 5., péntek 09:48

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 5., péntek (OS) - Fekete-Győr András: sajátos módon akarja a Fidesz elérni azt, hogy többé véletlenül se fordulhasson elő, hogy Polt Péter "nem ura a helyzetnek"

    Fekete-Győr András, a Momentum országgyűlési képviselője a Facebook-oldalán reagált arra a törvénymódosító javaslatra, amely szerint az igazságügyminiszter ezentúl kénye-kedve szerint tekinthetne bele az ügyészségi dokumentumokba.

"Orbán Viktor láthatóan komolyan vette Varga Judit beismerő vallomását, miszerint Polt Péter legfőbb ügyész nem minden esetben képes a maffiakormány elvárásainak megfelelően befolyásolni az ügyeket az ügyészségen. Egy salátatörvénybe rejtett friss törvénymódosító javaslat szerint ugyanis lehetővé tenné, hogy az igazságügyi miniszter ezentúl kénye-kedve szerint belenézhessen az ügyészség belső ügyirataiba" – írja a képviselő és hozzáteszi, hogy sajátos módja ez az ügyészséggel kapcsolatos bizalmi válság kezelésének.

"A törvénymódosító javaslat nyilvánvaló célja, hogy többé véletlenül se fordulhasson elő, hogy Polt Péter "nem ura a helyzetnek". A Momentum elutasít minden olyan kísérletet, amely újabb nyomásgyakorlási eszközöket ad a maffiakormány minisztereinek kezébe, tovább mélyítve a jogos bizalmi válságot. Az Igazságügyi Bizottság soron következő ülésén ezért napirendre vetetjük ezt a kérdést. Nem fogjuk annyiban hagyni a dolgot" – zárja Fekete-Győr.

     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.