2024. április 5., péntek 11:53

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 5., péntek (OS) - 300 milliárd forinttal emeli meg a kormány a Széchenyi Kártya Program kötelezettségvállalási keretét

    A Széchenyi Kártya Program már több mint két évtizede segíti a hazai mikro-, kis- és középvállalkozások finanszírozási szükségleteinek kielégítését, amely jelenleg is rendkívül kedvező, a futamidő végéig fix, 5 százalékos kamat mellett biztosít forrást a hazai kkv-k számára. A kormány most megjelent határozata értelmében arról döntött, hogy a Széchenyi Kártya Program keretében adható támogatások nyújtására vállalható kötelezettségek felső korlátját további 300 milliárd forinttal, összességében 1.700 milliárd forintra növeli.

A 2023 elején elindult Széchenyi Kártya Max Plusz Program keretében 2024. március 31-ig közel 65 ezer hitelkérelem került befogadásra, mintegy 2.600 milliárd forint értékben, amelyből 1.600 milliárd forintnyit tesz ki a leszerződött hitelek állománya.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.