2024. április 10., szerda 10:43

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 10., szerda (OS) -

    1) Bértámogatás (áprilisi indítás tervezett): nem hátrányos helyzetű fiatalok esetében a munkaadónak nyújtott támogatás időtartama legfeljebb 4 hónap, a hátrányos helyzetűek esetében legfeljebb 6 hónap lehet. A támogatás mértéke a munkaadót terhelő bruttó bér 50%-a, maximum havi 250 ezer forint lehet.

2) Lakhatási támogatás (áprilisi indítás tervezett): az a regisztrált álláskereső kaphatja, akinek a lakóhelyétől legalább 60 km-re lévő településen található a munkavégzés helye, továbbá aki legalább 6 hónap időtartamra szóló és legalább heti 20 óra munkaidejű foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít újonnan. A támogatás legfeljebb 12 hónapra havonta a kötelező legkisebb munkabér 70%-ának megfelelő összegben nyújtható, azaz maximális összege havi 186.760 forint lehet.

3) Utazási támogatás (áprilisi indítás tervezett): az a regisztrált álláskereső kaphatja, akinek a lakhelyétől 60 km-nél közelebbi, de a lakóhelyétől eltérő településen található a munkavégzés helye. A támogatás legfeljebb 12 hónap időtartamra nyújtható, a lakóhely és a munkavégzés helye közötti távolság minden 10 km-re után a kötelező legkisebb munkabér 5%-ának megfelelő összeg, azaz 13.340 forint vehető igénybe.

4) Képzési támogatás (májusi indítás tervezett): a kötelező legkisebb munkabér legalább 70%-ának megfelelő összegű (maximálisan a minimálbér 150%-a) havi támogatás nyújtható azon álláskeresőnek, aki a munkaerőpiacon történő elhelyezkedése érdekében jogszabályban meghatározott képzésen vesz részt.
     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.