2024. április 10., szerda 10:51

A Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért közleménye
    Budapest, 2024. április 10., szerda (OS) - Új társasjáték az önkéntesség népszerűsítésére: A Talentum Alapítvány és a Gyulafehérvári Caritas közösen készítette el "A VÁLTOZÁS BENNED VAN… TE BENNE VAGY?" nevű társasjátékot és módszertani ajánlást, mely a fiatalok számára kívánja közelebb hozni az önkéntesség világát.

Cél az önkéntesség sokszínűségének bemutatása, népszerűsítése és támogatása, hogy érdekessé tegye az önkéntességet a fiataloknak, és ösztönözze őket az önkéntes akciókban való részvételre. Az edukatív társasjáték középiskolásoknak szól elsősorban, amely nem csupán szórakoztató, hanem tanító jellegű is, így segíti a fiatalokat az önkéntesség megértésében, a társadalmi problémák felismerésében és a közös gondolkodásban. A társasjáték mellé egy részletes módszertani ajánlás is készült, mely bemutatja a játék levezetését és a játékot követő feldolgozási folyamatot. Az ajánlás hasznos segítség az ifjúságsegítőknek, pedagógusoknak, oktatóknak, tanácsadóknak, kortárs segítőknek és önkéntes koordinátoroknak.
A magyar nyelvű társasjáték letölthető online formában vagy igényelhetők a fejlesztő partnereknél. "A VÁLTOZÁS BENNED VAN… TE BENNE VAGY?" társasjáték fejlesztése, kivitelezése az Európai Unió támogatásával valósult meg a "Húzz lapot az önkéntességre!" (Projektazonosító: 2022-1-HU01-KA210-YOU-000081331) című pályázat keretein belül. A játék letölthető a Talentum Alapítvány és a Young Caritas weboldaláról.
     Kiadó: Talentum Alapítvány az Önkéntesség Támogatásáért