2024. április 10., szerda 18:12

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2024. április 10., szerda (OS) - Ne tartson beszédet Sulyok Tamás a holokauszt emléknapon!

    Hiába derült ki már megválasztása után Sulyok Tamásról, hogy hazudott édesapjáról, aki valójában a Magyar Nemzetiszocialista Párt székesfehérvári szervezetének vezetője volt, a köztársasági elnök most mégis arra készül, hogy április 16-án beszédet mondjon a holokauszt emléknapon.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy ne tegye; Sulyok Tamás köztársasági elnök ne mondjon beszédet a holokauszt emléknapon! A DK szerint senki sem felelős a felmenői bűneiért, de azért igen, hogy szembenéz-e a családja múltjával vagy inkább hazudik róla. Ha Sulyok Tamásnak semmi mondanivalója nincs az országnak arról, hogy édesapja a magyar zsidók deportálását "megtisztulásnak" nevezte, hogy édesapja a német megszállást ünnepelve "zsidó vértől mentes" polgárok csatlakozását várta, valamint, hogy édesapja elhurcolt zsidók lakását kérte pártirodának, amelybe "zsidóbútorokat" is igényelt, akkor ne akarjon beszédet mondani a holokauszt emléknapon sem, hanem hallgasson, ahogy eddig tette!

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese
Oláh Lajos, a DK erzsébetvárosi és terézvárosi országgyűlési képviselője

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.