2024. április 11., csütörtök 08:21

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 11., csütörtök (OS) - Országos előadássorozatot indít az SZTFH a magasabb szintű kiberbiztonságért

    A vállalati kiberbiztonság erősítése érdekében a Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága (SZTFH) 2024 áprilisában ismét egy többállomásos országos rendezvénysorozatot indít. A roadshow célja, hogy felhívja a figyelmet a vállalatokat érintő kiberbiztonsági fenyegetésekre, valamint – a cselekvő állam részeként – elősegítse a nemzeti digitális szuverenitás és a kiberbiztonság, mint a piacon megvalósuló versenyelőny érvényesítését. Az SZTFH célkitűzése összhangban van az Európai Unió azon törekvésével, miszerint javítani kell az európai vállalatok kiberbiztonsági veszélyekkel és támadásokkal szembeni ellenálló képességét. A Hatóság kezdeményezésére elkészült, majd 2023. május 23-án hatályba lépett a kiberbiztonsági tanúsításról és a kiberbiztonsági felügyeletről szóló 2023. évi XXIII. törvény, amely számos kiemelt ágazatban szolgálja a közép- és nagyvállalatok kiberbiztonsági szintjének növelését.

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.