2024. április 12., péntek 10:19

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - A GVH feladata a tisztességes verseny kikényszerítése, nem a Fidesz politikai érdekeinek kiszolgálása! – Törvénymódosítást kezdeményezett az MSZP-frakció

        Az MSZP Országgyűlési Képviselőcsoportja módosító javaslatban kezdeményezte a Gazdasági Versenyhivatal tervezett jogkörbővítésének elhagyását. Magyarországon jelenleg nem érvényesülnek a jogállami garanciák, a GVH pedig előbbre valónak tartja a Fidesz-kormány politikai érdekeinek kiszolgálását, mint a tisztességes verseny feltételeinek biztosítását.
     Az MSZP-frakció szerint ezért a GVH Kormány által javasolt jogkörbővítése nem a verseny fokozását, hanem éppen ellenkezőleg: a cégek kikényszerített felvásárlását, fideszes holdudvarba való kerülését, és így a verseny felszámolását és a jogbiztonság további rombolását eredményezheti.
     Mindez nem csupán az EU-s joganyag sérelmét veti fel, de az Alaptörvénybe is ütközik, ezért az MSZP-frakció tagjai az igazságügyi tárgyú törvények módosításáról szóló T/8004. számú törvényjavaslat ezen részének elhagyására nyújtottak be módosító javaslatot.

MSZP

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.