2024. április 12., péntek 13:54

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. április 12., péntek (OS) - Korózs Lajos: Nagy baj van a gazdaságban, és ennek a nyugdíjasok az egyik legnagyobb kárvallottjai!

    Nagy bajban van a magyar gazdaság és a magyar költségvetés is. Ahhoz, hogy nyugdíjprémiumot lehessen fizetni, legalább 3,5 százalékos gazdasági növekedésnek kellene bekövetkeznie, erre azonban nagyon kicsi a remény.
Az elhibázott gazdaságpolitika vezetett oda, hogy a nyugdíjak kifizetéséhez egy nyugdíjvédelmi alapot kell biztosítani. Látható, hogy az idén már nem lesz nyugdíjprémium, ahogyan az előző évben sem volt.
Nem csoda, hogy az elhibázott nyugdíjpolitika következtében a nyugdíjasok jelentős része nyomorog. Magyarországon jelenleg 400 ezer nyugdíjas dolgozik azért, mert a nyugdíjukból egyszerűen nem tudnának megélni.
Az MSZP szerint itt az ideje, hogy a kormány átgondolja a nyugdíjpolitikáját, mivel a bérektől drasztikusan leszakadnak a nyugdíjak, és látszik, hogy a kormánynak nem áll szándékában az alacsony nyugdíjakat felzárkóztatni.  
A mai magyar valóság az, hogy a magyarok nagyon sokat dolgoznak, nagyon keveset pihennek, nagyon rossz az egészségi állapotuk, és bizony korán meg is halnak.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.