2024. április 15., hétfő 18:07

A Független Lakossági és Vállalkozói Kerekasztal Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. április 15., hétfő (OS) - HÉV-et a föld alá! De nem Pesten, hanem Csepelen! Csepel civil polgármester-jelöltje, Győrfi Krisztina közlekedési szakemberekkel való konzultáció után radikális változást hozna a kerület életébe!

    Évtizedek óta téma, hogy a csepeli HÉV a pesti oldalon a föld alá költözzön! A Független Kerekasztal polgármester-jelöltje mást javasol! Szakértőkkel való konzultáció után programja középpontjába tette, hogy a HÉV a csepeli oldalon költözzön a felszín alá. Ez lehetővé tenné, hogy a régi Csepel Művek területe, a Gyártelep környéke visszaintegrálódjon a kerület működésébe, így új élettel töltse meg a II. Rákóczi Ferenc út Belvárosi szakaszát! A HÉV-et a föld alá! program egy komplex felszíni területrendezéssel együtt valósulna meg, amitől Győrfi azt várja, hogy Csepel közlekedési problémái csökkennek, a kerület zöld-területei nőnek, moderné és a lakosok számára élhetőbbé válik a településrész. Csepel arculatát, hangulatát is nagymértékben megreformálná ez a fejlesztés, amit a lakosok régen várnak.

A múlt századi tervek szerint a HÉV Szigetszentmiklós irányába fog tovább épülni. Győrfi szerint a fejlesztések jelenleg a dél-csepeli felszíni tulajdonviszonyok rendezettlensége miatt is hátráltatva vannak. A HÉV-et a föld alá! program új lendületet adhat az agglomerációs közlekedésfejlesztésnek is.

Győrfi Krisztina a Független Kerekasztal civil egyesület színeiben mutat alternatív lehetőséget Csepel választóinak a 2024-es önkormányzati választáson.

     Kiadó: Független Lakossági és Vállalkozói Kerekasztal Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.