2024. április 16., kedd 11:51

Munkahelyvédelmi alap felállítását sürgeti a Jobbik
    Budapest, 2024. április 16., kedd (MTI) - Munkahelyvédelmi alap felállítását sürgette keddi budapesti sajtótájékoztatóján Z, Kárpát Dániel, a Jobbik-Konzervatívok alelnöke, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője annak érdekében, hogy sikeresen lehessen megvédeni a hazai álláshelyeket a digitális átalakulás és a mesterséges intelligencia jelentette veszélyektől.

        A politikus arról beszélt: a terület uniós szabályozása teljes egészében csak évek múlva lép hatályba, addig viszont "teljes mértékben kicserélődhetnek" a terület szereplői és kihívásai.
     Hangsúlyozta: nem lehet elvárni a magyar munkavállalók tömegeitől, hogy saját szabadidejükben és pénzükből készüljenek fel erre az új helyzetre, ezért az érintettek ingyenes átképzését és a szabályozott környezetre átállni kívánó hazai kis- és középvállalkozások ezirányú fejlődését támogató pénzalapot kell létrehozni.
     Magyar munkahelyvédelmi alapra és kőkemény jogszabályokra van szükség, hogy védjük a magyar munkavállalót - fogalmazott Z. Kárpát Dániel, hangsúlyozva, hogy e célra százmilliárdos forrásokat lehetne rendelni a digitális átálláson extraprofitot elérő cégekre kivetett különadóból.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.