2024. április 16., kedd 14:09

Az "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. április 16., kedd (OS) - A Termékenységtudatosság hete 2024. április 23-tól április 27-ig tartó, egyedülálló összefogással megvalósuló, edukációs rendezvénysorozat. Az Országos Kórházi Főigazgatóság Humánreprodukciós Igazgatóság szakmai védnöksége mellett, az "Együtt Könnyebb" Női Egészségért Alapítvány, a Felelősen Magadért Egyesület, a Dr. Kőrösi Tamás Alapítvány és a KétIgen Alapítvány fogott össze, hogy izgalmas és tabudöntögető programsorozattal hívja fel a Z-generáció, valamint a fiatal párok figyelmét arra, hogy a petefészek nem botoxolható, de a férfiak sem viszik sírba a nemzőképességüket.

Magyarországon jelenleg minden hatodik párkapcsolatban termékenységi problémával küzdenek. A meddőség mára népbetegséggé vált. A Termékenységtudatosság hete lehetőséget biztosít arra, hogy a társadalmat tájékoztassuk a termékenységre vonatkozó legfontosabb kérdésekről. Célunk, hogy az országos roadshow keretében felhívjuk a Z-generáció figyelmét arra, hogy ez a kérdéskör, közelebb van, mint gondolnák, és már ma is sokat tehetnek annak érdekében, hogy később annyi gyermekük születhessen, amennyit szeretnének. Továbbá teret és lehetőséget szeretnénk biztosítani a már családalapítást tervező pároknak, hogy hiteles forrásból tájékozódhassanak.

Kiadó: "Együtt könnyebb" Női Egészségért Alapítvány