2024. április 16., kedd 18:37

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2024. április 16., kedd (OS) - Komjáthi Imre: A gyermekvédelem össztársadalmi ügy kell, hogy legyen

    A Népjóléti Bizottság keddi ülésén világossá vált, a kormánypártok nem gondolják, hogy nemzeti minimumra van szükség a gyermekvédelemben.

Az Országgyűlés Népjóléti Bizottságának négy órán keresztül tartó ülésének végére a civil és szakmai szervezetek által, a gyermekek védelme érdekében megalkotott határozati javaslatot a Fidesz-KDNP leszavazta. Az Országos Közös Akarat civil ernyőszervezet három képviselője is jelen volt a bizottsági ülésen, a kormánypártok azonban szavazataikkal ellehetetlenítették a civilek felszólalását. Az MSZP szerint ez nem csupán felháborító, hanem ékes bizonyítéka, hogy a kormánypártok nem gondolják, hogy nemzeti minimumra lenne szükség a gyermekvédelemben.

A Magyar Szocialista Párt nem adja fel a harcot, tovább küzd a gyermekvédelem ügyéért, hiszen ez egy politikán felülálló kérdés, egy össztársadalmi ügy.

Ahogy a mondás tartja, "ha nincs hangod, használd az enyémet", az MSZP továbbra is a hangja lesz a Parlamentben és a rendelkezésére áll az Országos Közös Akaratnak és minden olyan társadalmi, civil és szakértői szervezetnek, akik közösen akarnak tenni a gyermekvédelem fejlesztéséért.

Komjáthi Imre, országgyűlési képviselő, az MSZP társelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.