2024. április 17., szerda 12:40

A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 17., szerda (OS) -

    A Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége 2020-ban Rithnovszky-díjat alapított. A díjat az MVGYOSZ azon önkéntesei kaphatják meg, akik kölyöknevelőként végzett munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy a látássérült igénylők jól képzett vakvezetőkutyához juthassanak. Idén két önkéntes kölyöknevelő család veheti át a díjat. Az eseményen a Rithnovszky családot Schilling-Rithnovszky Beatrix képviseli.

A találkozó programját többek között vakvezetőkutyás bemutató, valamint a "Vitéz lovag Rithnovszky János tanpálya" új akadályának felavatása is színesíti. A vakvezetőkutya-kiképzést segítő új akadály a magaspadlós vonatra való felszállást segíti.

Az MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Központjának csepeli telephelyén megrendezésre kerülő országos esemény további újdonsága egy speciális lakatfal felavatása. A falon a látássérült gazdák és vakvezetőkutyáik neveit tartalmazó gravírozott lakatok kapnak helyet. A lakatfal a látássérült emberek és vakvezetőkutyáik közötti szoros köteléket szimbolizálja, örök emléket állítva a magyarországi vakvezetőkutya-gazdi párosoknak.

A részletes programról az MVGYOSZ honlapján tájékozódhatnak.

     Kiadó: Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.