2024. április 18., csütörtök 08:22

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2024. április 18., csütörtök (OS) - 63,4 milliárd pluszforrást biztosít a Kormány a kórházak adósságrendezésére

    A szomszédunkban dúló háború és az elhibázott brüsszeli szankciók okozta gazdasági válságnak köszönhetően az egészségügyi kiadások is jelentősen megnőttek. A Kormány azonban elkötelezett a kórházak likviditási problémáinak mielőbbi rendezésében, ezért fogadta el a Belügyminisztérium javaslatát a működési támogatás biztosításáról.
Az elfogadott javaslat alapján 63,4 milliárd forint működési támogatást kapnak a járó-és fekvőbeteg ellátást nyújtó állami, önkormányzati, egyházi tulajdonban álló egészségügyi szolgáltatók, továbbá a felsőoktatási intézmény részeként működő klinikai központok. A működési támogatást 2024. április 30-ig utalványozza az egészségügyi szolgáltatók részére a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő, a kiegyenlítés feltételeit a kormányrendelet tartalmazza.
2023 novemberében az egészségügyi intézmények lejárt kötelezettségállományának csökkentése érdekében több mint 90,2 milliárd Ft összegű támogatás kifizetésére került sor.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.