2024. április 19., péntek 08:58

A Magyarországi Bahá’i Közösség közleménye
    Budapest, 2024. április 19., péntek (OS) -

    "Hogyha ilyen lelkeket látsz, elhiszed, hogy a világ még jó"

Hét vallás képviselői gyűltek össze április 13-án este a Magyarországi Bahá’í Közösség Egyház központjában egy vallásközi béke-imakörre. A rendezvény a résztvevők akaratának megfelelően szigorúan politikamentes légkörben zajlott.

Az evangélikus, katolikus, zsidó, muszlim, hindu, Brahma Kumaris és bahá’í hagyományok képviselői megosztották egymással és a hallgatósággal, hogy mit tanítanak a vallásaik a békéről, honnan ered a béke és miként kell a békéért munkálkodni:
A béke magunkban és a családjainkban kezdődik, innen sugárzik ki a társadalomba, és nekünk kell cselekednünk azért, hogy megvalósuljon. Hinnünk kell abban, hogy megvalósítható. Ehhez nyugalmat kell teremteni magunkban, mert akinek a szívében harag van, az nem lehet a béke eszköze. Meg kell békülnünk magunkkal és egymással, mert a béke nem statikus konfliktushiány, hanem a harmónia és a megelégedettség kialakításának folyamata.
A béke alapja annak felismerése, hogy az egész emberiség egy faj, egy testvériség, és minden ember egyenlő. Úgy tudjuk megalapozni, hogy megértjük és elfogadjuk a helyünket a teremtésben, és Istenre összpontosítjuk a gondolatainkat.
A béke Isten ajándéka, az élet teljessége, bőség és félelemmentesség.
A vallás, és a vallások megbékélése nélkül lehetetlen békét teremteni a világban, mert a béke a lelkekben kezdődik.

A résztvevők felemelő, szeretetteljes légkörben együtt imádkoztak és meditáltak a békéért.
     Kiadó: Magyarországi Bahá’i Közösség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.