2024. április 19., péntek 10:17

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 19., péntek (OS) - MSZP: A választások után a kormány újabb vasúti mellékvonalak bezárására készülhet

    A sajtóhírek szerint újabb nyolc mellékvonal jövője vált kérdésessé, mivel egy kiszivárgott belsős levél alapján április 20-tól június 15-ig utasszámlálást, igényfelmérést tartanak nyolc vasúti mellékvonalon.

A MÁV-nak nem hoz érdemi megtakarítást a mellékvonalak bezárása, azonban sok vidéki honfitársunk egyetlen érdemi közlekedési lehetőségét venné el az Építési és Közlekedési Minisztérium, amelynek minisztere, Lázár János autóbuszpárti, vasútellenes nézeteit jól példázza, hogy a tavalyi évben is közel egy tucat vasútvonalon szüntették be a személyszállítást.  Pedig Lázár János bő egy éve még úgy fogalmazott programbeszédében, hogy fejlesztéspolitikai fordulatot vár el, és "Most a vidék jön!", ehhez képest úgy tűnik, hogy az általa vezetett minisztérium ismét a legfenntarthatóbb és legzöldebb közlekedési mód visszafejlesztésére készülhet.

A vonalbezárásokra ismét a járműhiányra hivatkozva kerülhet sor, és habár a minisztérium közlése szerint még nincs végleges döntés a vasútvonalak bezárásáról, és "fikciónak" minősítették a sajtóban megjelent híreket, ugyanakkor a tavalyi évben hasonló módon készítették elő a vasúti szárnyvonalak bezárását, majd az azóta véglegessé vált intézkedést "ideiglenesnek" minősítve próbálták nyugtatni a kedélyeket.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.