2024. április 22., hétfő 13:41

A Független Benzinkutak Szövetsége Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 22., hétfő (OS) - AZ FBSZ NYILATKOZATA AZ ÁTLAGOS ÜZEMANYAG ÁRAKRÓL

    Rendkívül pozitívnak tartjuk, hogy ezen hiteles adatok alapján látszik, hogy a MÁSZ, és a miniszter úr közötti megállapodás minden szempontból teljesült, hiszen a hét regionális országot összehasonlítva Magyarország a negyedik helyen áll az árak rangsorában, ami a 6 %-kal magasabb ÁFA-szintet, az eltúlzott jövedéki adót (cc. 20,-Ft/l), a 3% kiskereskedelmi adót, valamint a csak Magyarországon fizetendő cc. 8,50,-Ft/l EKR díjat is figyelembe véve rendkívül jó eredmény, és azt mutatja, hogy a magyarországi benzinkutak jövedelmezősége, ha tetszik nyeresége, meg sem közelíti a régiós átlagot.

Ez egyben azt is jelenti, hogy érdemi, hatékony, és a gazdaság egészét tekintve pozitív módon csökkenteni az üzemanyagok árát kizárólag az adórendszeren keresztül lehet, a piaci folyamatok összekuszálása az ellátás biztonságának feladását, áruhiányt, és végső soron az állam bevételeinek csökkenését eredményezné.

Fentiek miatt az FBSZ továbbra is kéri az őszi, válasz nélkül hagyott petíciója szerint a kiskereskedelmi adó húszszorosra emelésének visszavonását, amit a vevőknek továbbadva komoly áresést érhetnénk el.

     Kiadó: Független Benzinkutak Szövetsége Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.