2024. április 23., kedd 17:00

A Momentum Mozgalom közleménye
    Budapest, 2024. április 23., kedd (OS) - Tompos Márton a nemzetbiztonsági bizottság összehívását kezdeményezte a kínai rendőrök és katonák miatt

    Tompos Márton, a Momentum alelnöke a közösségi médiában számolt be róla, hogy a magyarországi kínai rendőrök és katonák miatt kezdeményezte a nemzetbiztonsági tanács összehívását.

"A kínai rendőrök, kínai katonák és a kínai elnök EP-kampány közbeni látogatása miatt kezdeményeztem a nemzetbiztonsági bizottság összehívását. Az alábbi témákat javaslom:
- Kínai rendőrök: Milyen jogosultságokkal fognak bírni? Milyen adatokhoz fognak hozzáférni? Ki fedezi az ittlétüket? Hol lesznek elszállásolva?
- Kínai katonák: Igaz a hír? Ha igen, ezt kommunikálták előre a NATO-partnerek felé? Milyen válaszok érkeztek? Milyen információkhoz fognak hozzáférni? Milyen szerződés keretében és milyen mandátummal fognak nálunk állomásozni?
- Kínai elnöki látogatás: Mi a célja a látogatásnak? Milyen kockázatokkal jár a szövetségi rendszerünkön belül? Volt lehetőség máskor, azaz nem az EP-kampány idejére tenni a látogatást?" – írja a Momentum politikusa és kiemeli, hogy szerinte – többek között – az ORFK illetékes vezetőinek, az Alkotmányvédelmi Hivatal illetékes vezetőink, a Külügyminisztérium illetékes vezetőinekés a Magyar Honvédség illetékes vezetőinek is ott kellene lenniük az ülésen.
     Kiadó: Momentum Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.