2024. április 24., szerda 09:43

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - Fábián Gergely: tovább folytatódtak a szakmai és szakértői egyeztetések otthon-felújítási program kapcsán

    A sikerhez gördülékeny folyamat kell az igényléstől kezdődően, valamint el kell kerülni, hogy áremelések erodálják a támogatást vagy hiányok alakuljanak ki a piacon. E cél érdekében az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. innovatív felületet kínál, amely előzetes kalkulációkat tesz lehetővé a leendő pályázók számára, figyelembe véve a várható költségeket és az energiamegtakarítást – hangsúlyozta az államtitkár. Ezen kívül, az alapok felmérése segít megállapítani, hogy a tervezett beruházás eléri-e a támogatás feltételeit, amely legalább 30 százalékos primer energiamegtakarítást követel meg épületenként. A program figyelmet fordít a kivitelezői minősítésekre is, hogy segítse a lakosságnak megtalálni a megfelelő szakembereket az otthonaik felújításához.

A kamatmentes hiteltermék a háztartások önerejével együtt akár 7 milliós beruházással járul hozzá a családok otthonának felújításához, amely keretében:

• épület külső határoló elemeinek hőszigetelése;
• nyílászárócsere;
• használati melegvíz-rendszer korszerűsítése és
• fűtésrendszer korszerűsítése valósítható meg akár 3,5 millió forint vissza nem térítendő támogatással.

A pályázati felhívás tervezetének részleteit napokon belül megismerhetik az érdeklődők.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.