2024. április 24., szerda 15:39

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 24., szerda (OS) - 1 éve indult meg az új bérletek elővétele. Vármegye- és országbérlet: túl a 7 millió eladott darabon.

    Tavaly május 1-jétől érvényesek a MÁV-VOLÁN-csoport helyközi járatain a vármegye- és országbérletek, ugyanakkor már a bevezetést megelőző egy hétben lehetőség nyílt az új díjtermékek elővételben történő megvásárlására – így a mai nap is tekinthető az új tarifarendszer alapját képező bérletek első évfordulójának.
Az új bérletek a korábbiaknál olcsóbb, egyszerűbb és kiterjedtebb hozzáférést biztosítanak a MÁV-VOLÁN-csoport szolgáltatásaihoz: az így megvalósított tarifaközösség révén végre az utasok is átélhetik az előnyeit annak, hogy a közlekedési kormányzat egy cégbe szervezte a vasúttársaságot és a Volánbuszt.
Az elmúlt egy esztendőben sok minden történt: az új bérletek sikerére építve teljesen átalakult a hazai helyközi tarifarendszer, így összességében mintegy 4,5 millió ember – rendszeresen ingázó, alkalmi ügyet intéző vagy épp kikapcsolódni vágyó utasunk – jut hozzá több szolgáltatáshoz a korábbiaknál kedvezőbb feltételekkel.


     Kiadó: Építési és Közlekedési Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.