2024. április 25., csütörtök 08:57

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - A magyar gazdasági növekedésbe forgatunk minden fejlesztési forrást

    A vállalkozások fejlesztését a GINOP Plusz programon keresztül a kormány 450 milliárd forinttal támogatja. Ebből a forrásból 2024 április 30-tól az MFB pontokon a KKV Technológia Plusz Hitelprogram elérhetővé válik, amelynek keretösszege 155 milliárd forint. A program 0 százalékos hitellel támogatja a KKV-k azon beruházásait, amelyek esetében a vállalkozások rövid- és középtávon bevételt termelő, megtérülő technológiákba fektetnének be, azonban a tőke- és hitelpiaci feltételek jelenleg akadályozzák a finanszírozást. A hitel Budapest kivételével az ország egész területén felhasználható, az igényelhető hitelösszeg mértéke pedig 10 millió és 100 millió forint között lesz.
A gazdasági növekedés újraindítása érdekében összességében tehát már 427 milliárd forintnyi uniós forrás került meghirdetésre a GINOP Plusz vállalkozásfejlesztést és a munkaerőpiaci aktivitás növelését szolgáló prioritásai keretében, a közeljövőben pedig további új lehetőségek nyílnak meg a pályázók, a gazdasági szereplők előtt.
Várhatóan május közepén jelenik meg a 30 év feletti álláskeresők elhelyezkedését segítő pályázat (GINOP Plusz 3.1.1.) összesen mintegy 150 milliárd forint forrásból, emellett a harmadik negyedévben kerülhet meghirdetésre a vállalkozások beruházásait előmozdító további, rendkívül kedvezményes hitelprogram.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.