2024. április 25., csütörtök 09:12

Az Anyanyelvápolók Szövetsége Egyesület közleménye
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - Megnyitották az 58. magyar nyelv hetét a kárpátaljai Nagydobronyban. "Mi, akik anyanyelvünk ügyéért munkálkodunk, a katedrán vagy az iskolapadban, munkahelyünkön vagy a családunkban egyenként alig jutnánk egyről a kettőre, de összekapaszkodva őrzői, védelmezői, formálói lehetünk – és vagyunk is! – a magyar nyelvnek. Ezt itt, Kárpátalján igazán nem kell bizonygatnunk, csak tisztelettel fejet hajtanunk azok előtt, akiknek egy háború sújtotta ország kisebbségeként naponta meg kell küzdeniük szülőföldjükért, magyarságukért, a megmaradásért." – áll Juhász Judit, az Anyanyelvápolók Szövetsége elnökének köszöntőjében.

    Az Anyanyelvápolók Szövetsége a magyar nyelv hetét a kárpátaljai Vári-Fábián László költő sorait kölcsönözve: "Csak őrizz meg bennünket, édes, / édes anyanyelv!" címmel rendezi meg. A megnyitó ünnepségen beszédet mondott Orosz Ildikó, a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszövetség elnöke, az 58. magyar nyelv hete fővédnöke. A magyar nyelv hetén Kárpát-medence-szerte rendeznek anyanyelvi programokat. A záró ünnepséget május elején Budapesten tartják.
    
     Kiadó: Anyanyelvápolók Szövetsége Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.