2024. április 25., csütörtök 17:04

A Párbeszéd-Zöldek közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 25., csütörtök (OS) - Szabó Tímea: A Fidesz most benyújtott "gyermekvédelmi" törvénye egy újabb pofon a veszélyeztetett és bántalmazott gyerekeknek

    A Párbeszéd – ZÖLDEK országgyűlési képviselője kiemelte, hogy szintén nem jelent meg a csomagban a gyermekek támogatása, a gyermekvédelemben dolgozók képzése, a szupervízió, valamint a megelőzés. A gyermekvédelem Szabó Tímea szerint nem pusztán a pedofíliáról szól, hanem legfőképpen arról, hogy az állami ellátásban miként védjük meg a gyermekeket. A képviselő hozzátette: nem szól a törvény a családon belüli erőszakot elszenvedőkről, és arról sem, hogy a nevelőszülői hálózatban mit lehet tenni a visszaélések, a gyermekbántalmazások és a gyermekhalálozások megelőzése érdekében.

A Párbeszéd – ZÖLDEK képviseletében Szabó Tímea többször hangsúlyozta, hogy még csak nem is a gyermekvédelmi törvényekkel van a legnagyobb baj, hanem azok nem végrehajtásával. Az új törvényjavaslat pusztán egy propagandaeszköz, amely semmit nem fog javítani a gyermekek helyzetén – emelte ki Szabó Tímea, aki tíz éve küzd a legelesettebb, legkiszolgáltatottabb gyermekek védelméért.

Az országgyűlési képviselő bejelentette, hogy a Párbeszéd – ZÖLDEK folytatni fogja a munkát ezügyben az Országos Közös Akarattal és az Egységes Diákfronttal.

Párbeszéd – ZÖLDEK Sajtó

     Kiadó: Párbeszéd-Zöldek

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.