2024. április 26., péntek 14:27

A Civil út Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 26., péntek (OS) -

Összefogásban a fogyatékossággal élő gyerekekért
A Civilút 34 815 db rajzeszközt gyűjtött össze a program első részeként cégekkel és civil szervezetekkel, amelyeket együttműködésben az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségével osztottak ki. Az összegyűlt rajzeszközök egy részét a Sérült Gyermekek Napján a Fővárosi Állatkertben adták át kora ősszel. Másik részét a Kiskőrösi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola kapta meg.

Társadalmi integráció
A program második részeként sikeresen szervezetek gyűjtést a 31 éve működő Budapesti Korai Fejlesztő Központ számára, amelyből speciális játszótéri elemet, egy pillangó libikókát vásárolnak, és telepítenek, hogy a fogyatékossággal élő és az ép gyerekek közösen tudjanak játszani, mert az így szerzett közös élmény segíti a sérült gyerekek társadalmi integrációját, és növeli az elfogadást. Az eszközt a nyár folyamán telepítik, és adják át Budapesti Korai Fejlesztő Központ számára a következő tanév megkezdése előtt.

Kiadó: Civil út Alapítvány