2024. április 27., szombat 14:14

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. április 27., szombat (OS) - Az innováció jelenti az élelmiszeripar jövőjét – új fejlesztéseket adott át Fábián Gergely államtitkár

    Fábián Gergely, a Nemzetgazdasági Minisztérium iparpolitikáért és technológiáért felelős államtitkára kiemelkedő élelmiszeripari fejlesztéseket adott át, melynek során a Juice Products Zrt. kiskőrösi üzemét, valamint a TOLNATEJ tolna vármegyei Tejipari Zrt. szekszárdi üzemében megvalósult beruházásokat tekintette meg. A figyelemre méltó fejlesztéseknek köszönhetően Magyarország Kormánya jelentősen hozzájárul az élelmiszeripar versenyképességének növeléséhez.

A családi tulajdonú Juice Products Zrt. fő tevékenysége gyümölcslevek és gyümölcsvelők gyártása. A vállalat az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BFP) keretében közel 500 millió forint összegű támogatásban részesült, amelyet többek között nagyobb hatékonyságú, high-tech automatizált és robotizált élelmiszeripari gépsorok beszerzésére fordítottak.

A Juice Products Zrt. helyi alapanyagokat vásárol, ezzel is támogatva a területen élő kis- és középvállalkozásokat, gazdákat, őstermelőket. Fábián Gergely államtitkár Font Sándor országgyűlési képviselővel és Domonyi Lászlóval, Kiskörös város polgármesterével közösen tekintette meg az új gépsorokat, elismeréssel adóztak a kiváló termékeknek és lenyűgöző fejlesztéseknek.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.