2024. április 27., szombat 14:14

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. április 27., szombat (OS) - Az innováció jelenti az élelmiszeripar jövőjét – új fejlesztéseket adott át Fábián Gergely államtitkár

    A 100%-ban magyar tulajdonú TOLNATEJ Zrt. Magyarország legnagyobb félkeménysajt-gyártó társasága, amelynek gyökerei egészen 1955-ig nyúlnak vissza. A vállalkozás a technológia és a Mesterséges Intelligencia alapú fejlesztéseknek köszönhetően az első szakaszban 30 százalékkal, majd a második fejlesztési szakaszban 50 százalékkal tudja növelni termelékenységét a foglalkoztatotti létszám növelése nélkül.

Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BFP) keretében elnyert támogatásból sok régen várt fejlesztés elérhetővé vált a TOLNATEJ Zrt. számára. Az közel 1,4 milliárd forintnyi támogatási összeget többek között ultrahangos sajtdaraboló, mélyhúzó csomagoló, vákuum csomagoló és pasztőröző berendezések beszerzésére fordították, ezenkívül egy 5 méter magas, a logisztikát jelentősen megkönnyítő raklap áthordó híd is kiépítésre került, ezzel is növelve versenyképességüket a hazai piacon. Az államtitkárt a látogatáson Berlinger Attila, a Fidesz-KDNP szekszárdi polgármester jelöltje, továbbá Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere is elkísérte.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.