2024. április 27., szombat 14:14

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (3. rész)
    Budapest, 2024. április 27., szombat (OS) - Az innováció jelenti az élelmiszeripar jövőjét – új fejlesztéseket adott át Fábián Gergely államtitkár

    Fábián Gergely látogatása során hangsúlyozta: "az élelmiszeripari fejlesztések különösen fontosak a vidéki területeken, segítségükkel, a nemzetgazdaság szempontjából jelentős változásokat érhetünk el. A fejlesztések közvetlenül hozzájárulnak a vidéki foglalkoztatottság növeléséhez és a térség gazdasági fellendüléshez, ami összhangban van a Nemzetgazdasági Minisztérium által kidolgozott versenyképességi stratégiával. Az élelmiszeripar a vidéki gazdaság egyik fő pillére, így a fejlesztések segítik a helyi vállalkozások versenyképességének növelését és a gazdasági diverzifikációt."

Az Élelmiszeripari Beszállító-fejlesztési Program (ÉLIP BFP) kiemelet szerepet játszik az élelmiszeripar technológiai fejlesztésében. A januárban meghirdetett program keretében országszerte 76 projekt nyert el fejlesztési támogatást, összességében 33 milliárd forint értékben. A kiemelkedő pályázatok nemcsak a vállalkozásokat és a foglalkoztatás növekedését segítik, hanem hozzájárulnak az országos gazdasági növekedéshez és a vidéki régiók fejlődéséhez is ezzel jobb lehetőségeket és új perspektívákat teremtve számos vidéki településen.

     Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.