2024. június 17., hétfő 20:10

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. június 17., hétfő (OS) - A Magyarországon ma hivatalos látogatáson tartózkodó izraeli külügyminiszter a Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszterrel való találkozója után megtekintette a Dohány utcai zsinagógát, majd megbeszélést folytatott a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) székházában a magyar zsidó felekezetek képviselőivel.

        A megbeszélésen Jiszráel Kac kijelentette: örömmel hallja, hogy a magyar zsidó felekezetek október hetedike után összefogtak Izrael mellett, hiszen – mint fogalmazott – "nagyon fontos nekünk a magyar zsidóság és a magyar kormány támogatása". Ennek kapcsán kifejtette: az Európai Unióban Magyarország az egyetlen állam, amely következetesen kiáll Izrael mellett akár a másik 26 tagállam ellenében is. A külügyminiszter hangsúlyozta: budapesti látogatásának fő apropója az volt, hogy Magyarország hamarosan átveszi az EU soros elnökségét, és ezzel kapcsolatban egyeztetések szükségesek annak érdekében, hogy a következő fél évben az ország és az Unió hogyan küzd majd az Izrael-ellenes törekvések ellen.

     Kiadó: Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.