2024. június 25., kedd 02:15

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye
    Budapest, 2024. június 25., kedd (OS) - Színházi különlegesség a Holokauszt 80 Emlékév jegyében! A hétvégén egy újabb egyedi, új produkciót, dokumentum drámát láthatott a közönség a Fészek Művészklubban a Kazán István Kamaraszínház előadásában, Kriszt László rendezésében Vagon Naplók címmel.

    Ezen emlékműsor soha nem látott módon állít emléket Mohácsi Jenőnek, s rajta keresztül a 600 ezer magyar és 6 millió európai zsidó mártírhalált halt áldozatnak.

Rosenfeld Dániel Imre főkántor a darab egyik színésze és produkciós menedzsere a köszöntőjét egy gyászimával zárta, majd a megemlékezés végén Dr. Róbert Péter holokauszt túlélő, történész, egyetemi docens érdekfeszítő történelmi visszatekintését hallgathatta meg a közönség.

További közreműködők: Farkas Tamás, Horváth László, Kovács Molnár József, Szolár Tibor, Berderics Dániel, Baranyecz János, Kriszt László. Cziráki Máté, Gajdos József, Einhorn László.

A MAZSISZEM és a Kamaraszínház megköszöni a Magyar Kormány és az általa létrehozott MAZSÖK anyagi és erkölcsi támogatását, valamint munkatársaik közreműködését a Holokauszt 80 Emlékév projekttámogatás kapcsán, mellyel sok más civil szervezetet és a zsidó egyház irányzatait is segítették.

Ugyanakkor sajnáljuk, hogy a médiák többsége /tisztelet a kevés kivételnek/ még csak említésre sem tartotta, hogy beszámoljon a produkcióról, pedig az előadás egyik fő célja volt a megemlékezés mellet a fiatal korosztályok elérése, megszólítása. – nyilatkozta Kriszt László rendező-koreográfus a MAZSISZEM Facebook oldalán.
     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.