2024. július 10., szerda 15:33

A Waclaw Felczak Alapítvány közleménye
    Budapest, 2024. július 10., szerda (OS) - Immár a III. Felczak Magyar-Lengyel Sakktábort szervezi az Alapítvány a magyar-lengyel barátság szempontjából kiemelt helyszínen, Balatonbogláron. A táborba közel 100 magyar és lengyel résztvevőt várunk. Érkeznek majd csoportok többek között Szombathely és környékéről, Szeged és Mórahalom, Katowice, Baligród és Uniejów városából.

Az idei tábor egyik újítása, hogy a résztvevők a sakk egyik különleges változatával, a Hexasakkal is megismerkedhetnek majd. A tábor szakmai vezetői Mikó Valér sakkoktató és Sütő Péter Hexasakk országos bajnok lesznek. Természetesen a sakk mellett idén is lesz lehetőség egymással ismerkedni és színes programokon, mint például a bobozás, sétahajókázás, fürdőzés, városnézés részt venni. A táborba ellátogat majd az Alapítvány kuratóriumának elnöke, Biernacki Karol, valamint Łukasz Turlej, a FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség) lengyel alelnöke. További részletek a pár nap múlva kezdődő táborról az Alapítvány weboldalán és közösségi média felületein olvashatók.

Kiadó: Waclaw Felczak Alapítvány

Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.