2024. július 15., hétfő 16:51

A Kulturális és Innovációs Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. július 15., hétfő (OS) - Magyar Rektori Konferencia: egyre jobban teljesítenek a hazai egyetemek a QS nemzetközi ranglistái

    Összesen 17 magyar egyetem szerepel az egyik legnevesebb felsőoktatási minősítő szervezet, a Quacquarelli Symonds (QS) idén megjelent ranglistáin. A legfrissebb, július 10-én közzétett európai rangsorra 15 intézmény került fel, amelyek közül nyolc jelentősen javított tavalyi pozícióján.

A QS július 11–12-én, a Barcelonához közeli Sitgesben rendezte meg európai "csúcstalálkozóját", amelyen a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásának köszönhetően kilenc magyar egyetem – a Budapesti Corvinus Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Debreceni Egyetem, az Eötvös Loránd Tudományegyetem, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, a Pécsi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Széchenyi István Egyetem, valamint a Szegedi Tudományegyetem – saját standdal vett részt, valamint jelen volt a METU is. Dr. Lukács Eszter, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) Nemzetközi Bizottságának elnöke, a győri Széchenyi István Egyetem nemzetközi és stratégiai kapcsolatokért felelős elnökhelyettese aláhúzta: ez volt az első eset, hogy a hazai intézmények közösen jelentek meg a világ felsőoktatásának egyik legrangosabb eseményén.
"Egységes fellépésünk rendkívül pozitív üzenetet sugárzott, jelezte, hogy a magyar egyetemek folyamatosan fejlődnek az egyre erősebb nemzetközi versenyben.
     Kiadó: Kulturális és Innovációs Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.