2024. július 18., csütörtök 10:29

A Nemzetgazdasági Minisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. július 18., csütörtök (OS) - A SZÉP Kártya továbbra is a belföldi turizmus motorja

A szeptember óta folyamatosan növekvő reálbérek hatására egyre inkább oldódik a lakosság óvatossági motívuma, amely visszatükröződik a fogyasztás, így a turisztikai fogyasztás növekedésében is. A családok – a SZÉP Kártyának is köszönhetően – nem csak a boltokban költenek egyre többet, hanem többet is utaznak. Az év első öt hónapjában 13,7 millió vendégéjszakát regisztráltak a hazai szálláshelyek, amely közel 9 százalékkal több az előző év azonos időszakához képest. Mindez összességében pozitívan hat a belföldi keresletre, így a belgazdaság teljesítményére is.

A turizmus a magyar gazdaság stratégiai fontosságú húzóágazata, amely Magyarország GDP-jének több mint 10 százalékát biztosítja és közvetlen vagy közvetett módon 400 ezer embernek biztosít megélhetést. A SZÉP Kártya jelentősen hozzájárul a belföldi turisztikai fogyasztás dinamikus bővüléséhez, ezen keresztül pedig ahhoz, hogy 2024-ben a kormány újraindítsa a gazdaságot.

Kiadó: Nemzetgazdasági Minisztérium