2024. július 18., csütörtök 11:07

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2024. július 18., csütörtök (OS) - A minőségi pihenés mindenkinek jár!

    A napokban napvilágot látott a Publicus Intézet felmérése, amely szerint a családok 69 százaléka nem tud eljutni egy legalább egyhetes nyári üdülésre.
Elfogadhatatlan, hogy egy végigdolgozott év, illetve egy diák esetében egy hosszú tanév után sok család nem engedheti meg magának a kikapcsolódást, amely a testi és lelki egészség megőrzése szempontjából kiemelten fontos lenne.

A megkérdezettek 44 százaléka, viszont csak hónapokon át tartó spórolással, vagy hitelfelvétellel tudná megoldani az üdülési költségek előteremtését.
Az MSZP ezért már a tavalyi évben is törvénymódosító javaslatot kezdeményezett annak érdekében, hogy mindenki számára elérhető legyen a nyaralás. Az MSZP ekkor azt javasolta, hogy SZÉP-kártyára 100 ezer forint üdülési támogatást kaphassanak a legrászorultabb családok, a javaslat így azokon segítene, akik nem tudják elvinni a családjukat üdülni a nyári szezonban.

Az MSZP szerint azonnali kormányzati intézkedésekre van szükség, hogy még ebben a nyári szezonban valóssággá válhasson az üdülés a nehéz anyagi helyzetben lévő családok számára.

dr. Kis Andrea, az MSZP Országos Elnökségének tagja

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.