2024. július 18., csütörtök 11:31

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közösségének közleménye
    Budapest, 2024. július 18., csütörtök (OS) - Balaton-átúszásra készül a 75 éves Krisna-hívő lelkész, Sivaráma Swami. A nemrégiben 75. születésnapját ünneplő Swami magyar író, spirituális tanító és lelkész, aki Kanadában töltötte a diákéveit. Immár 50 éve követi és gyakorolja a hinduizmus világvallását, és emberek tízezreinek segített könyveivel, előadásaival és videóblogjaival, hogy egészségesebb, produktívabb és lelkileg is eredményes életet éljenek.

    Sivaráma Swami öt évtizede vegetáriánus. Egyedi teljesítményével egyrészt arra szeretné felhívni a figyelmet, hogy az egészséges és hosszú élethez nincs szükség húsevésre, csak tudatosan és jól összeállított növényi étrendre. A Krisna-hívők étkezésük során is figyelnek az erőszakmentesség elvének követésére, mentális egészségük fenntartására. A napi imádság és meditáció mellett sokat sétálnak, jógáznak, és igyekeznek egy életen át az emberek szolgálatában állni, például ételosztások szervezésével vagy öko-kertészeti tevékenységekkel.

A Balaton átúszásával a Swami egy nemes célt kíván támogatni: az egyik legfontosabb ősi indiai szentírás, a Srímad-Bhágavatam arab nyelvű fordítását népszerűsíti, amely, mint mondja, "egy kulturális párbeszéd India és az arab világ között", amelynek segítségével áthidalható a vallási vagy politikai hovatartozásból fakadó megosztottság és nézeteltérések. A több mint 5000 éve keletkezett alkotás a konstruktív, kiegyensúlyozott élethez szükséges legfontosabb irányelveket fogalmazza meg az emberiség számára.

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.