2024. július 18., csütörtök 14:57

Az LMP - Magyarország Zöld Pártja közleménye
    Budapest, 2024. július 18., csütörtök (OS) - Tarlós és Karácsony közösen felelős a szaunametróért!

2024 júliusában 42,3 Celsius fokot mértek civilek, 2019. június 16-án pedig 34,8 fokot mért Karácsony Gergely az egyik M3-as metrószerelvényben.

Emlékezzünk vissza: a szerelvényeket Tarlós István főpolgármestersége alatt "újították fel" drágán úgy, hogy nem kértek bele klímát. Tarlós István 2017-ben egy interjúban még azzal viccelődött, hogy "lehet ilyeneken szórakozni, hogy legyen klíma, azt is lehetne követelni, hogy legyen büfékocsi is", majd hozzátette: azt, hogy nincsenek a kocsik klimatizálva, erősen másodlagos kérdésnek tartom.

Mi akkor is azt szorgalmaztuk, hogy ekkora összegből a BKV inkább új és klimatizált szerelvényeket vásároljon.

A 2019-es kampányban viszont maga Karácsony Gergely ígérte meg a szerelvények klimatizálását, azonban ez is ugyanott tart, mint sok más választási ígéret: a BKV-nál áll a közbeszerzési eljárás, az idei üzleti terv nem is tartalmaz ilyen jellegű kiadást.

Elfogadhatatlan, hogy sem Tarlós, sem Karácsony nem tettek semmit azért, hogy az M3-as metró utasai ugyanolyan kényelemben utazzanak, mint a 2-es vagy 4-es metrón, pedig minden eszközük meglett volna rá. Reméljük, Karácsony Gergely 5 év után ismét lemerészkedik hőmérőjével az M3-as metró szerelvényeire és szemtől-szembe megtapasztalja gondatlanságának következményeit.

Gál József,
az LMP szóvivője