2024. július 19., péntek 08:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. július 19., péntek (OS) - Komjáthi Imre: Sikerült elérni a kormánynál, hogy meghallgassák a Dunaferr dolgozóinak szavát!

    Érdemes volt levelet írni a minisztereknek, mert a kormány képviselői végre leültek egyeztetni a szakszervezeti vezetőkkel a Dunaferrnél. Öröm számomra, hogy sikerült hidat képeznem a dolgozók és a kormányzat között.

Csütörtökön két államtitkár is fogadta a Dunaferr-Vasas Szakszervezet képviselőit. Fábián Gergely Iparpolitikáért és Technológiáért felelős államtitkár, és Dr. Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Fábián ígéretet tett arra, hogy már a holnapi napon beszél a cég tulajdonosával arról, hogy a cégvezetés legyen mindenben partnere a szakszervezetnek. Az államtitkár úr pedig elmondta, hogy mielőbb személyesen is ellátogat a gyárba, és minden lehetséges eszközt igénybe vesznek, hogy megoldást találjanak a dolgozók problémáira. Fontosnak tartják azt is, hogy legyen "B" terv arra az esetre, ha a cég gondjai nem oldódnak meg.

Kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a szakszervezettel folyamatos és rendszeres legyen a kommunikáció. Tisztában vannak vele és értik, hogy a dolgozókat jelentős bérkiesés éri. Keresik a lehetőségét, hogy a kormány milyen módon tud ebben segíteni figyelembe véve azt is, hogy egy magáncégről van szó.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.