2024. július 19., péntek 08:09

Az MSZP Országos Központjának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. július 19., péntek (OS) - Komjáthi Imre: Sikerült elérni a kormánynál, hogy meghallgassák a Dunaferr dolgozóinak szavát!

    "Szijjártó Péter azonnal reagált levelemre, annak ellenére is, hogy a Dunaferr ügye nem tartozik az ő minisztériumához, és közbenjárásának köszönhetően ilyen gyorsan létrejöhetett a találkozó. Korrekt. Respect.
Azt pedig, hogy szakmai javaslataimat mindkét fél számára befogadható volt és megtárgyalásra került igazi szakmai elismerés számomra."

Hogy miért volt fontos ez a találkozó? Mert megfelelő segítség és táplálás nélkül a legerősebb gyökerű fa is képes kidőlni. Igaz ez a hasonlat a Dunaferre is, amely hazánk egyik legnagyobb múltú vállalata.

Komjáthi Imre hosszú idő óta figyelemmel kíséri ennek az acélipari óriásnak a sorsát, amely megfelelő kormányzati segítség nélkül nem fog tudni talpon maradni. A munkavállalók ismét nagy bajban vannak, hiszen nem hozott nekik megoldást az újabb tulajdonosváltás sem. Jelenleg egy indiai befektető vezeti a vállalatot, azonban olyan volumenű problémákkal küzdenek, hogy ha nem sikerül megoldást találni, akkor a vállalat végül bezárásra kényszerülhet.

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.