2024. július 23., kedd 11:26

A MSZP Országos Központ közleménye (1.rész)
    Budapest, 2024. július 23., kedd (OS) - A luxusvagyon adózzon, ne a minimálbér!

    A nyár közepén megkezdődtek a minimálbérrel kapcsolatos tárgyalások. Idén a szakszervezeteknek és a munkaadóknak november 15-ig kell megállapodniuk a kötelező legkisebb kereset jövő évi összegéről, emellett pedig meg kell egyezniük az uniós minimálbér-irányelv gyakorlatba való átültetéséről is.
Ami nem lesz könnyű, mert az MSZP szerint a kormány foglalkoztatáspolitikai eszközei hatástalanok. A számok alapján kizárólag a miniszterelnök havi bérének felzárkóztatása tekintetében teljesített jól a kormány. Az Európai Unió kormányfői között, az átlagbérekhez viszonyítva Orbán Viktor fizetése a legmagasabb, az átlag magyar dolgozó esetén azonban egész más a helyzet.
A magyar munkavállalók fizetésének vásárlóereje folyamatosan romlik. A román háztartások már évekkel korábban is többet fogyasztottak, mint a magyarok, de 2023-ig még a bolgárok voltak a lista sereghajtói. Azonban 2024-ben az utolsó helyre csúszott Magyarország, mostanra már a bolgárok is többet költenek.
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.