2024. július 23., kedd 13:35

A Tisztelet és Szabadság Párt közleménye
    Budapest, 2024. július 23., kedd (OS) - Magyar Pétert az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választották - annak ellenére hogy a Fidesz közösen a szocialistákkal nemmel szavazott

    Magyar Péter közleménye: Az imént az Európai Parlament Alkotmányügyi Bizottságának alelnökévé választottak. De történt egyérdekesebb dolog is. A rólam való szavazás során megszületett a Fidesz és a Szocialista frakció (amelyben Dobrev Klára ül) nagykoalíciója az EP-ben. Mikor máskor, mint a magyar alelnökről való szavazáskor. A Fidesz képviselője, Schaller Ernő a megválasztásom ellen szavazott, ahogy Dobrev Klára szocialistapárttársai is. A DK képviselőjében legalább volt annyi taktikai érzék, hogy nemjött be szavazni, hanem egyik párttársát küldte. Alapvetően titkosszavazásról van szó a személyügyi döntéseknél. A fideszes képviselőnek az volta pechje, hogy először véletlenül név szerinti szavazást rendeltek el és ekkor jól látszott a pirosan villogó szavazógépe. Tehát a Fidesz, amelyik napok óta azon siránkozik, hogy a nagy frakciók kordont vonnak köréjük és nem szavazzák meg a jelöltjeiket különböző posztokra, most inkább együtt szavaz a szocikkal, akik a DK képviselőjét helyettesítették, hogy megakadályozza, hogy egy magyar képviselő (ebben az esetben én) vezető pozíciót kapjon. Összenőtt, ami összetartozik. A Szocialista (DK) -Fidesz nagykoalíció is kevés volt, az Alkotmányügyi Bizottság nagy többséggel alelnökké választott.
     Kiadó: Tisztelet és Szabadság Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.