2024. július 24., szerda 10:17

Az MSZP Országos Központ közleménye
    Budapest, 2024. július 24., szerda (OS) - Elbukott a kormány családpolitikája, érdemi lépésekre van szükség

    Egyre kevesebb gyermek születik Magyarországon, ennek eredménye, hogy lassan a második legnépesebb magyar város külföldön lesz, a következő generációt pedig majd évente csak párszor láthatják a nagyszülők, amikor épp hazajönnek látogatóba az unokák.
Az elmúlt másfél évtizedben az Orbán-kormány bebizonyította, nem tud semmit tenni az ellen, hogy a szülőképes korú nők külföldre költözzenek, és hogy a magyar gyermekek ne külföldön szülessenek meg.
A kormány családtámogatási rendszere csődöt mondott, a támogatások eredménye sok esetben csak a családok eladósodása, hiszen a kedvezmények valójában nem a családokat, hanem a bankokat támogatják. Súlyos probléma továbbá, hogy pont azok a családok nem kapnak segítséget, akik arra rászorulnának, a Fidesz rendszere leginkább csak a gazdagoknak kedvez.
Szembe kell nézni a tényekkel, el kell ismerni, a Fidesz családpolitikája megbukott. Az MSZP szerint lépni kell a helyzet rendezése érdekében. Meg kell duplázni a családi pótlék összegét, széles körben elérhető családi adókedvezményekre van szükség, valamint meg kell emelni a 16 éve változatlan összegű gyest is.
dr. Kis Andrea, az MSZP Országos Elnökségének tagja
     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.