2024. július 24., szerda 12:18

A Honvédelmi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. július 24., szerda (OS) - Tartalékos katonák kiképzése Ócsán

    Tartalékos katonák kiképzése Ócsán
Félszáz tartalékos katona kezdte meg a kiképzést július 14-én az ócsai Kiképző Bázison. A már évek óta tartalékos jogviszonyban álló katonák tudásának frissítése, valamint új harcászati eljárások elsajátítása érdekében nyaranta több hetes kiképzést szervez a Magyar Honvédség. A katonák ma komplex művelet során adtak számot korábban megszerzett elméleti tudásukról és azok gyakorlati alkalmazásáról. – tudatta a Magyar Honvédség.
A honvédek kéthetes felkészítése során, tábori körülmények között a Magyar Honvédség hét területvédelmi ezred raj- és szakaszparancsoki beosztásban szolgáló 50 tartalékos katona többek között gyalogos támadást, frontális támadást, átkarolási manővert, tűztámogatást és átlövést is gyakorolt – sokrétű parancsnoki feladataikra készülve.
A korábban megszerzett tartalékos jogviszonnyal rendelkező katonák és a "Szeretem, Megvédem!" területvédelmi tartalékos toborzó kampány keretében a haza szolgálatára jelentkezett civilek képzését folyamatosan tervezi és szervezi a Magyar Honvédség. A nyári időszakban megtartott kiképzések a tartalékos szolgálatra jelentkezett civilek életével és felsőoktatási tanulmányaival jól összeegyeztethetők.
Felkészítésük minden magyar állampolgár érdeke, hiszen a képzéseket sikeresen teljesítő tartalékosok növelik a magyar haderő képességeit.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.