2024. július 24., szerda 14:36

A Jobbik-Konzervatívok közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. július 24., szerda (OS) -

    Az egyetemi oktatók számára olyan felsőoktatási életpályát kell kialakítani, amelyben az oktatók tudományos előmenetele mellett az oktatói tevékenység minőségét nagyobb súllyal vesszük figyelembe, és motiváló jövedelemkategóriákat kell az előmenetelhez alkotni. A jelenlegi, még régiós összehasonlításban is méltatlanul alacsony béreket azonnal 50 százalékkal meg kell emelni, hiszen különösen a tanársegédi és az adjunktusi beosztásban dolgozó kollégák bére marad el a társadalmi megbecsültséget jelző szinttől.

Csökkenteni kell az egyetemi oktatók és a munkatársak adminisztratív terheit. Az európai szintnek megfelelően csökkenteni kell az oktatók óraterhelését is.

Vissza kell állítanunk az egyetemek autonómiáját, kiemelt állami támogatásukat pedig azért kell biztosítanunk, mert a 21. században, a tudás és az információ századában, ezek a tudásközpontok és a képzett pedagógusok biztosítják a magyar polgárok fejlődését és anyagi jólétét.

Helyre kell állítani a Magyar Tudományos Akadémia kutatóhálózatának autonómiáját!

Dr. Brenner Koloman, a Jobbik-Konzervatívok elnökhelyettese

     Kiadó: Jobbik-Konzervatívok

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.