2024. július 26., péntek 12:33

A Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága közleménye (2. rész)
    Budapest, 2024. július 26., péntek (OS) - A tét Te vagy! – az Olimpia idején is

    A "tét Te vagy" kezdeményezés célja, hogy bemutassa a sportesemények vonatkozásában felmerülő csalástípusokat, trendeket, az online sportfogadásokhoz kapcsolódó információbiztonsági kockázatokat, emellett külön figyelmet fordítva a megelőzésre és a védekezésre is a kibertérben. A kampány résztvevői a közös fellépés erejével kívánják felhívni a játékosok és a felhasználók figyelmét az illegális szerencsejáték oldalak veszélyeire, a játékosok személyes és banki adatainak védelmére, valamint a kiskorúakat és sérülékeny csoportokat védő szigorú magyar előírások betartására. A tapasztalatok szerint a szurkolás fokozott izgalma elvonhatja a sportfogadók figyelmét, és könnyebben dőlhetnek be a tuti tippeknek, az álomszerű bónusz ajánlatoknak vagy a túl vonzó oddsoknak az esetleg még játékszervezői engedéllyel sem rendelkező oldalakon.

Az olyan kiemelt események, mint a 2020-as tokiói játékok a kiberbűnözőket is vonzzák, így a legutóbbi nyári játékok idején több mint 4 milliárd támadást dokumentáltak a szakértők, és az idei olimpia alatt is hasonló hullámra lehet számítani. Figyelemreméltó, hogy az esemény már több mint egy éve célpontja a kiberbűnözőknek: 2023 márciusától kezdődően több mint 300 olyan csaló oldalt azonosítottak a francia hatóságok, melyek kifejezetten az olimpiát használták fel csaliként.

Legyünk óvatosak, a biztonságtudatos jelenlét, a higgadtság és a körültekintő működés a kulcs minden ilyen helyzetben, mert a tét Te vagy!

     Kiadó: Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatósága

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.