2024. augusztus 6., kedd 17:07

A Belügyminisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2024. augusztus 6., kedd (OS) - Egyeztetés a tervezetről

    A társadalmi egyeztetés lezárását követően szakmai és érdekképviseleti szervezetekkel egyeztet a Belügyminisztérium 2024. augusztus 6-án az iskolai mobilhasználat tervezett szabályozásáról. A szakmai egyeztetés résztvevői: a Nemzeti Pedagógus Kar, a családszervezetek, a pedagógus szakszervezetek, és az egyházak közül egyedül véleményt megfogalmazó Magyarországi Református Egyház képviselői.

Az iskolai mobiltelefon használat a világ minden országában számos kihívás elé állítja az oktatás egészét. Egyre több hazai és nemzetközi kutatás támasztja alá, hogy a diákok iskolai koncentrációjára, figyelmére, teljesítményére egyértelműen rossz hatással van az iskolai mobiltelefon használat, amely a tanárok munkáját is megnehezíti. Több európai ország – Franciaország, Hollandia, Olaszország, Szlovákia, Anglia – már határozott lépéseket tett a mobiltelefonok kiszorítására az iskolából.

A Belügyminisztérium elsőként digitális konzultáció keretében kérte ki a tanárok, igazgatók véleményét az iskolai mobilhasználatról. A válaszadók többsége szerint az iskolai mobilozás eltereli a diákok figyelmét a tananyagról. Ezt követően kormányzati egyeztetés kezdődött a családszervezetekkel, az Országos Diáktanács tagjaival, valamint a Nemzeti Pedagógus Kar elnökével.
     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.